0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Frație peste Prut. Între municipiul Cahul și Galați a fost semnat un acord de cooperare și înfrățire

Un Acord de cooperare și înfrățire dintre Primăria municipiului Cahul, reprezentată de Nicolae Dandiș și Primăria municipiului Galați, reprezentată Ionuț Pucheanu, a fost semnat astăzi, 27 martie, la Galați.

Evenimentul organizat cu prilejul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 s-a desfășurat în incinta Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”. Împreună cu primarul municipiului Cahul, la Galați a mers și un grup de consilieri municipali, conducători ai unor instituții culturale și din societatea civilă, care au apreciat importanța evenimentului, subliniind impactul pozitiv care îl are pentru localitățile noastre realizarea a cât mai multe acțiuni și proiecte comune.

Consiliile municipale ale celor două localități au aprobat semnarea documentului, subliniind că acesta va aprofunda relațiile de cooperare în toate domeniile vieții social-economice în interesul ambelor comunități.

„Vreau să mulțumesc prietenului meu, Dlui Primar de Galați, Ionuț Pucheanu, și Consiliului Municipal Galați pentru deschiderea și dorința de colaborare între localitățile noastre. Există multe oportunități și interese comune ale comunităților noastre, iar de voința și implicarea noastră depinde mult beneficiile asupra cetățenilor noștri. Trebuie doar să ne cunoaștem mai bine resursele existente de ambele părți și să gîndim acțiuni concrete pe care avem dorința și capacitatea să le realizăm”, a declarant Nicolae Dandiș.

„Astăzi facem un pas mare, două municipalități urmează să semneze un act de înfrățire, care credem că va deschide ușa unei colaborări prospere în mai multe domenii, urmînd să aplicăm în comun proiecte pentru a valorifica fondurile europene”, a menționat, la rândul său, Ionuț Pucheanu.

Precizăm că municipiul Galați, este unul din cele mai importante orașe – port pe Dunăre, fiind al 8 – lea oraș ca număr de populație din România (cca 250 000) și se situează la cca 60 km de municipiul Cahul.

Ultimele știri:
Articole Populare