4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Grup infracțional specializat în comercializarea drogurilor, destructurat de poliție

Patru bărbați cu vîrsta cuprinsă între 21 și 34 de ani, domiciliați în raionul Cahul, membri ai unui grup infracțional, suspectați în comercializarea drogurilor, au fost reținuți în flagrant de poliție, chiar în momentul cînd vindeau droguri, potrivit Inspectoratului General al Poliției.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de căte angajații Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu IP Cahul,  s-a stabilit că suspecții, timp de jumătate de an, preparau drogurile la domiciliu, consumau și le vindeau pe teritoriul raionului Cahul. Astfel, 2 grame de marijuana comercianții le vindeau la prețul de 150 de lei.

La 28 iunie, curent, în urma perchezițiilor, la domiciliile celor patru tineri, au fost depistate 30 gr de marijuana, 11 plante de cânepă bine îngrijite, 4 aparate confecționate artizanal pentru prepararea substanțelor narcotice, o mască, mai multe telefoane mobile și un aparat foto.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin.4 Cod Penal al RM. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de  la 7 la 15 ani.

Poliția continuă investigațiile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, identificării locurilor de creștere a plantelor cu conținut narcotic și depistarea persoanelor implicate în creșterea acestora. 

Ultimele știri:
Articole Populare