0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

În Moldova se desfășoară ultramaratonul Rubicon 2019. Când sportivii vor ajunge la Cahul?

Rubicon este o cursă de alergare care se desfășoară al treilea an consecutiv în Republica Moldova. Anul acesta, sportivii care s-au aventurat în cursă vor alerga prin toate raioanele de vest, de la Briceni până la Cahul. Competiţie reprezintă o cursă de 3 zile non-stop pe un traseu de 540,3 kilometri care trece  prin 12 raioane ale Republicii Moldova.

Pentru parcurgerea etapelor, participanții primesc insigne cu stema raioaneler unde au alergat. Obiectivul sportivilor este de a colecta cât mai multe insigne ale raioanelor, pentru ca în decurs de trei ani să adune stemele tuturor raioanelor din ţară.

La finele cursei, vor fi premiaţi acei atleţi, care au adunat cele mai multe insigne şi au parcurs cea mai lungă distanţă.

Duminică, 3 februarie, la 5 dimineața, la intrarea în raionul Cahul se va da startul ultimei etapei de alergare. Sportivii vor alerga până în oraș pe traseul R34, apoi pe Șoseaua Șcheia, str. Vasile Alecsandri, calea Republicii, str.Mihai Viteazul și vor continua cursa spre Giurgiulești, pe traseul R38.

Cursa Rubicon este organizată de către clubul Sportiv „SPORTER” și potrivit lor evenimentul are drept scop familiarizarea cu raioanele ţării, cultura acestora, istoria şi obiectivele turistice, dezvoltarea sportului pentru amatori, implicarea regiunilor în viaţa sportivă a ţării și consolidarea ţării prin intermediul competiţiei sportive de amploare.

Ultramaratonul are loc în perioada 1 – 3 februarie curent, cu startul din oraşul Briceni și linia de sosire la Giurgiulești, raionul Cahul. Toată cursa poate fi urmărită online.

Ultimele știri:
Articole Populare