0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

În timp ce toți chefuiau, un bărbat și două femei din Cahul au ajuns la spital

Dacă pentru unii cahuleni celebrarea trecerii dintre ani a avut loc potrivit socotelilor, atunci alții au avut parte de surprize. În perioada 31 decembrie 2018 – 1 ianuarie 2019, două femei din Cahul au devenit mame și au adus pe lume 2 fetițe perfect sănătoase, în timp ce un locuitor al satului Văleni a ajuns la spital după ce a încercat să lanseze focuri de artificii.

Mămicile au beneficiat de asistență medicală urgentă, acestea dând naștere copiilor la etapa de prespital, iar ulterior au fost transportate de către angajații Departamentului de Medicină Urgentă la Spitalul Raional Cahul, unde au fost internate în maternitate. Atât memele cât și copii sunt sănătoși și nu au fost înregistrate complicații.

Bărbatul din Văleni a avut mai puțin noroc. Acesta a ajuns la spital cu traume în urma utilizării incorecte a petardelor și focurilor de artificii.

Totodată, în raioanele Basarabeasca, Străseni, Cantemir și municipiile Comrat și Bălți, au avut loc mai multe cazuri de intoxicații colective cu monoxid de carbon, în care au fost afectate 15 persoane.

Pe parcursul celor patru zile de odihnă, în toată țara, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă a fost solicitat de 10 225 de pacienți, care au primit asistență medicală în regim non-stop, 24/24h.

Ultimele știri:
Articole Populare