6 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

În zece localități din raionul Cahul au fost create Consilii locale de securitate

Autoritățile din raionul Cahul și poliția din regiune au înființat Consilii de securitate locale în 10 sate din sudul republicii. Despre aceasta a comunicat șeful Inspectoratului de Poliție Cahul, Iurie Briceag, în cadrul unui forum extinse care se desfășoară în premieră și la care au participat conducerea raionului, primarii de localități, reprezentanții instituțiilor desconcentrate raionale și societatea civilă.

Participanții la ședință au fost informați despre tot spectrul de activități intreprinse de către poliție, o deosebită atenție fiind atrasă campaniilor de voluntariat organizate în anii 2017-2018, cum este „Supravegherea de vecinătate”și „Bunicii Grijulii”, dar și acțiunilor de informare permanente întreprinse de către forțele de ordine.

Campaniile desfășurate de oamenii legii au drept scop informarea cetățenilor despre modalitățile necesare a fi intreprinse pentru prevenirea furturilor din locuințe,  înșelăciunilor și furturilor din automobile, prevenirea violenței în familie, prevenirea și combaterea criminalității juvenile și a victimizării minorilor etc.

Cei mai activi parteneri ai Poliției în realizarea activităților  polițienești comunitare au primit diplome de onoare oferite de Inspectoratul de Poliția Cahul.

Acțiunile  întreprinse de către Inspectoratul de Poliție în raionul Cahul s-au reflectat și în Sondajul de opinie privind activitatea poliției în municipiul Cahul 2018, efectuat de către Instituitul de Politici Publice. 

Conform cercetării statistice, gradul de satisfacție a populației față de activitatea poliției din localitate a crescut cu 16%, de la 60% în 2017, la 76% în anul curent. Totodată, în comparație cu sondajul din 2017 se observă o creștere de circa 20% a gradului de informare a respondenților despre locul aflării diferitor subdiviziuni în localitate.

Reamintim, că Institutul de Politic Publice a realizat în 2017 și 2018, două Sondaje de opinie privind activitatea poliției în 6 regiuni pilot ale proiectului „Promovarea implicării societății civile în consolidarea securității comunitare”. Proiectul este realizat în parteneriat cu IGP și susținut  financiar de către Departamentul de Stat al  SUA.

Ultimele știri:
Articole Populare