0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Infirmieră de la 903, lovită și îmbrâncită din ambulanță de un pacient băut

Caz regretabil de agresiune a echipei de asistență medicală urgentă a avut loc în orașul Cahul, în seara zilei de vineri, 5 ianuarie 2018. 

O infirmieră a fost lovită cu piciorul și îmbrâncită din ambulanță de un pacient în stare de ebrietate căruia îi acordase ajutor medical.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, echipa de asistență medicală urgentă a fost solicitată la un pacient în stradă. La locul solicitării, a fost depistat un bărbat de aproximativ 30 de ani, care prezenta un comportament agresiv, aflându-se sub influența consumului de alcool.

Pacientul a fost examinat în autosanitară, iar la un moment dat, fără nici un motiv, a lovit infirmiera cu piciorul și a îmbrâncit-o. Drept urmare, aceasta a căzut din transportul sanitar și s-a ales cu o fractură a gambei drepte.

În prezent infirmiera se află la tratament în spitalul raional, iar pacientul a fost preluat de un echipaj de poliție.

Totodată, conform aceluiași comunicat, pe parcursul zilelor de sărbătoare, echipele de AMU au deservit în medie 2200 de pacienți zilnic, cu diverse urgențe medicale. În zilele de 7, respectiv 8 ianuarie, s-a înregistrat o creștere a numărului de solicitări cu aproximativ 200 de cazuri.

Echipele de urgentă au intervenit în 20 de accidente rutiere, soldate cu 31 de victime. Au primit asistență medicală de urgență și 30 de persoane cu boli diareice acute, dintre care 26 au necesitat spitalizare.

A fost acordată asistență medicală de urgență la patru persoane care s-au intoxicat cu ciuperci, printre care și un copil de 14 ani. Trei nașteri în condiții de prespital au fost asistate de către medicii de urgență.

De asemenea, opt persoane care s-au intoxicat cu alcool au avut nevoie de ajutorul echipelor de urgență. Dintre aceștia, șase au fost spitalizați.

 

Sursa:today.md
Ultimele știri:
Articole Populare