0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Intervenția pompierilor. Vezi cum aceștia își riscă viața pentru a salva pe altele

Zilele acestea, în urma unor numeroase sesizări, salvatorii au întreprins o serie de acțiuni de salvare în orașul Cahul cât și în regiune.

11 octombrie 2016

Intervenție pe strada C. Negruzzi, orașul Cahul, unde un autobus de rută a fost cuprins de flăcări. La fața locului aceștia s-au deplasat cu o autospecială de stingere a incendiilor și un efectiv de 4 persoane. Ajunși în cîteva minute, pompierii au constat că autobusul de pe ruta Cahul-Chioselia Mare, era cuprins de flăcări în regiunea punții din spate și în secțiunea motorului. La sosirea pompierilor în unitatea de transport nu se aflau persoane. Utilizînd substanțe spumogene, pompierii au reușit în 5 minute să lichideze focarul de ardere, salvând astfel restul autobusului.

interventia-pompierilor-1

Pe parcursul efectuării lucrărilor de stingere, un echipaj al INP Cahul, a izolat zona de lucru a pompierilor, asigurînd astfel buna desfășurare a lucrărilor de lichidare a incendiului.

Video-ul de la intervenția pompierilor la lichidarea focarului de ardere îl poți vedea AICI.

12 octombrie 2016

Potrivit datelor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în urma ploii cu vînt puternic, au fost înregistrate mai multe consecințe. În 3 localități – Borceag, Cucoara, Tătărești din raionul Cahul s-au înregistrat arbori doborîți.

vid_20161012_0250210002692016-10-12-13-00-37Chiar în orașul Cahul în urma rafalelor puternice au fost doborîți doi copaci care au afectat parțial 2 automobile. Nici o persoană nu a avut de suferit. Salvatorii împreună cu angajații Serviciului Salubritate au intervenit prompt, înlăturînd copacii de pe traseu și deblocînd astfel traficul rutier pe acel segment de drum. Pompierii din sudul țării au fost alertați pentru a interveni și la școala primară „A.Donici” din Cahul, unde șuvoaiele de apă inundau curtea instituției.

Aceștia au întreprins măsuri de curățare a canalelor de evacuare a apei și au redirecționat șuvoaiele, astfel evitînd riscul inundării curții insituției. În curțile a cîtorva gospodării din satele Manta și Colibași, s-a acumulat apă.

Proprietarii ulterior au fost cei care au lichidat consecințele, fără să fie nevoie de ajutorul salvatorilor. Tot în urma ploii cu vînt, potrivit datelor operative, oferite de către Red Union Fenosa din RM, au fost raportate deconectări parțiale în 95 localități din 12 raioane ale țării, 4 dintre acestea fiind din raionul Cahul.

Video-ul de la intervenția acestora îl poți vedea AICI.

Un caz similar a avut loc și în satul Pașcani, comuna Manta din raionul Cahul, unde cetățenii au solicitat ajutorul salvatorilor la pomparea apei ce s-a acumulat pe strada lor și risca să inunde gospodăriile acestora.

interventia-salvatorilor-la-pomparea-apei0014192016-10-12-17-16-46

Ajunși la fața locului salvatorii au constatat că 3 gospodării riscau să fie inundate de apa, a cărei nivel era în continuă creștere din cauza ploii. Imediat s-a acționat în vederea evacuării apei acumulate. Pentru lucrările de pompare a apei a fost antrenată o motopompă și un efectiv de 4 pompieri din cadrul DSE Cahul. După cîteva ore de lucru, pompierii au pompat aproximativ 180 metri cubi de apă salvînd astfel curțile și grădinile localnicilor de riscul inundației.

Video-ul cu intervenția pompierilor la pomparea apei îl poți vedea AICI.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndeamnă cetățenii să solicite salvatorii la numărul de telefon 901 în cazul în care au nevoie de ajutor și să asculte de indicațiile autorităților.

Ultimele știri:
Articole Populare