0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

(video) Intervenție aero-medicală SMURD la Cahul

O nouă intervenție aero-medicală SMURD a avut loc astăzi la Cahul, potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Elicopterul SMURD de la Iași a fost solicitat pentru a transporta un pacient în vârstă de 80 de ani de la Spitalul Raional Cahul la Spitalul de Urgență din Chișinău. Necesitatea a fost dictată de stare gravă în care se afla bărbatul. Pacientul a fost internat la Spitalul de Urgență din Cahul două zile în urmă diagnosticat cu insuficiență cardiacă acută. Întrucît starea sa nu se ameliora a fost nevoie de îngrijiri suplimentare la Spitalul de Urgență din capitală.

Operațiunea a durat 45 de minute, timp în care persoana a fost transportată cu elicopterul. Pe parcursul zborului, starea pacientului a fost monitorizată de medicii și paramedicii Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare Iași.

Conform informațiilor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale aceasta este a noua operațiune aero-medicală realizată cu succes în Republica Moldova.

Ultimele știri:
Articole Populare