0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

La Cahul a avut loc concursului zonal de interpretare muzicală „Șapte note muzicale”

La 30 martie 2018, în incinta Școlii de Arte „Maria Cibotari” din municipiul Cahul s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a concursului zonal al tinerilor interpreți de muzică instrumentală „Șapte note muzicale”.

În cadrul concursului au participat elevii școlilor de Muzică și Arte din raion, părinți, profesori, toți plini de emoții pentru interpretările prestate. Astfel, în jur de 73 de elevi, 10 ansambluri, 3 orchestre și un taraf din  municipiul Cahul, satele Burlăceni, Slobozia Mare, Gotești, cât și din orașele Leova, Comrat, Vulcănești și-au etalat talentul lor artistic.Participanții au concurat în mai multe categorii de instrumente, cur ar fi cele cu corzi, aerofone, populare, pian, ansambluri, taraf, fanfară. Publicul s-a delectat cu o serie de piese interpretate cu multă măiestrie de participanți, tinerele talente ținând să-i impresioneze pe toți cu capacitățile lor muzicale.

Președintele Raionului Cahul, Ion Groza a menționat importanța desfășurării acestor evenimente, întrucât acestea scot în evidență tinerele talente descoperite și cizelate de profesorii lor.

În semn de recunoştinţă pentru munca depusă în domeniul educaţiei muzical-artistice participanții au fost menționați cu diplome și cadouri, premiul mare fiind acordat Valeriei Hotnogu, municipiul Cahul.

Ultimele știri:
Articole Populare