0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

La Cahul a fost deschisă o cantină socială

Marţi, 1 noiembrie 2016 , a avut loc lansarea unui proiect social important pentru oraşul Cahul. Este vorba despre deschiderea în cadrul Centrului socio-cultural “Pro-Lumina” a unei cantine sociale, potrivit serviciului comunicare şi relaţii cu publicul al Primăriei oraşului Cahul.

Respectiv a fost creat un  mediu în care persoanele în etate pentru început aproximativ 25 persoane pe zi, care să poată lua masa gratuit şi să poată comunica, socializa, să aibă timp de părtăşie între ei.

Unul din obiectivele Primăriei oraşului Cahul este de a susţine prin mecanismele de care dispunem, persoanele în vârstă şi din categoriile social-vulnerabile, care deasemenea își propune pe viitor să depună eforturi pentru a mări numărul de beneficiari. 

Lansarea acestui proiect a fost posibilă datorită colaborării frumoase cu Asociaţia “Pro-Lumina” din Cahul care pune la dispoziţie spaţiul şi personalul necesar (activând ca voluntari, cu dedicaţie şi dragoste pentru a ajuta alţi oameni).

Proiectul este susţinut financiar de Biserica Pfingstgemeinde Buchs (prin Ursula Schweizer), familia Roesi şi Matthias Wildbolz, dar şi alţi prieteni din Elveţia.

În cadrul evenimentului, Primarul oraşului Cahul, a adresat sincere mulţumiri Asociaţiei “Pro-Lumina” şi membrilor săi, pentru activitatea acestora.

Ultimele știri:
Articole Populare