0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

(video) La Cahul a fost lansat proiectul „Copilul de azi – salvatorul de mîine”

Grupul de inițiativă „Tinerii – promotori ai viitorului” în parteneriat cu Direcția Situații Excepționale Cahul, au dat start proiectului „Copilul de azi- salvatorul de mîine”. 

La data de 15 iulie curent, pompierii împreună cu voluntari  au mers în vizită la tabăra pentru copii „Romantica” din raionul Cahul. Scopul vizitei la constituit instruirea celor peste 200 de copii cu vîrstă cuprinsă între 7 ani și 16 ani, cum pot fi prevenite situațiile excepționale. Pe parcursul a 2 ore, salvatorii le-au explicat micuților pe înțelesul acestora cum trebuie să se comporte pentru a preveni incendiile, cum trebuie să procedeze cînd merg la scăldat, ce trebuie să facă în caz de cutremur de pămînt sau inundații pentru a nu fi traumați.

De asemenea pompierii le-au arătat autospeciala de intervenție și echipamentul de luptă. Mai mult, cei mai curajoși dintre elevi chiar au probat costumele de luptă a pompierilor și au lansat apă din furtunurile pompierilor. Băieți și fete au manifestat dorința de a îmbrățișa profesia de salvator și pompier cînd vor crește mari.

Totodată micuții au  fost provocați să participe la un concurs de creație. Aceștia au primit hîrtie, creioane colorate și acuarelă și au fost îndemnați să exprime prin desen cum trebuie prevenite situațiile de risc. La final pompierii le-au urat succes și inspirație amintindu-le că cele mai reușite 20 de lucrări vor fi premiate, iar voluntarii le-au  oferit înghețată și sucuri pentru a se răcori.

Proiectul vine în susținerea campaniei „Salvăm prin Prevenire” lansată de către Serviciul PCSE al MAI. Acest eveniment este realizat de grupul de voluntari „Tineri – promotori ai viitorului” în parteneriat cu Direcția SE Cahul cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei precum și a Consiliului Raional Cahul.

Scopul proiectului este de a instrui prin implicare copiii în domeniul bazelor securității vieții, pentru a minimaliza numărul situațiilor de risc în care sînt implicați micuții și a numărului de traumatisme sau deces a acestora.

Ultimele știri:
Articole Populare