0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

La Cahul s-a deschis cea mai mare salină din ţară

Cea mai mare salină din Moldova s-a deschis la Cahul. Aceasta are o suprafaţă de 120 de metri pătraţi şi o capacitate de 100 de persoane. Medicii spun că procedurile de acolo vor fi utile, în special, pentru cei care suferă de boli ale căilor respiratorii, dar şi de alergii. Aerul sărat este şi o bună metodă de prevenire a răcelei.

Salina s-a deschisă pe teritoriul sanatoriului „Nufărul Alb” din oraşul Cahul. Deşi pacienţii vor putea beneficia de serviciile acesteia abia peste două săptămâni, pentru proceduri deja s-au înscris aproape 700 de persoane.

„În ultimul timp avem foarte mulţi pacienţi cu boli respiratorii. Se întâmplă din cauza substanţelor chimice din produsele pe care le folosim, erbicidele din agricultură”, a comunicat medicul-şef al sanatoriului „Nufărul Alb”, Vasile Scutelnic.

Localnicii şi oaspeţii oraşului Cahul consideră că procedurile în salina le vor ajuta să rezolve mai multe probleme de sănătate.

Deschiderea salinei a fost finanţată de către Confederaţia Naţională a Sindicatelor.

O procedura durează până la trei ore, iar pentru a simţi efectul deplin a tratamentului sunt necesare 23 de şedinţe. O oră în salină costă 30 de lei, două ore – 50 de lei, iar pentru procedurile de trei ore va trebui să achitaţi 70 de lei.

Copiii cu vârste de până la 14 ani vor beneficia de o reducere de 50%.

Procedurile în salină nu sunt recomandate persoanelor care suferă de tuberculoza, maladii renale şi boli respiratori acute cu febră.

Ultimele știri:
Articole Populare