0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

La pescuit pe Prut, cu unelte interzise de lege

Pe timpul unei acțiuni desfășurate pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite în zona de frontieră, au fost prinși, în flagrant, doi bărbați care pescuiau cu ajutorul uneltelor neautorizate, potrivit Poliției de Frontieră a Republicii Moldova.

La sfârșitul săptămânii trecute, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Brânza aflați în misiuni de patrulare pe apele râului Prut, au observat o ambarcaţiune din lemn, în care se aflau două persoane. La solicitarea polițiștilor de frontieră, barca a fost trasă la mal, iar cei doi bărbați s-au legitimat ca cetățeni moldoveni de 22 și 31 de ani, ambii locuitori ai s. Slobozia-Mare. În cadrul examinării ambarcațiunii, s-a depistat un dispozitiv de prins peşte, conectat la sursa de energie electrică, precum și un acumulator de 12V. Tinerii au recunoscut că intenționau să pescuiască pentru a-și mări profitul, deși cunoșteau că uneltele folosite la prinderea peștelui sunt interzise de lege.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, persoanele s-au ales cu câte 20 u.c. fiecare, ulterior împreună cu bunurile depistate au fost transmise Serviciului piscicol. În conformitate cu art. 114, al. 5 CC al R.Moldova, pentru pescuitul cu utilizarea curentului electric, tinerii vor fi sancţionați cu încă 150 u.c. fiecare.

 

 
Ultimele știri:
Articole Populare