0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Lapovița dă bătăi de cap cahulenilor. Accidente rutiere și fracturi din cauza drumului alunecos

În această dimineață cahulenii au avut parte de surprize neplăcute provocate de condițiile meteorologice. Lapovița a creat un strat de gheață pe străzile și trotuarele municipiului Cahul, astfel, paralizând parțial circulația rutieră, dar și a pietonilor.

Din cauza drumului alunecos a fost sistată circulația transportului public, iar cahulenii au fost nevoiți să se deplaseze pe jos la destinațiile lor.

O parte din ei, însă au ajuns la spital. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Raional Cahul, Anastasia Dermenji, până la momentul actual 9 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Acestea au suferit fracturi ale membrelor superioare după ce au alunecat.

Totodată, din cauza lapoviței în raionul Cahul au avut loc 6 accidente rutiere, informează ofițerul de presă al IP Cahul, Cristina Ciobanu. Din fericire nimeni nu a avut de suferit. Potrivit sursei, polițiștii sunt repartizați pe sectoare și fluidizează traficul rutier. Acesta rămâne însă a fi dificil, astfel, în direcțiile satelor Moscovei, Slobozia Mare și Lebedenco, s-au format blocaje rutiere.

Autoritățile spun că serviciile municipale lucreză lucrează la capacitate maximă. „Lucrătorii muncesc dela 4 dumineața, răspândesc material antiderapant, sare și nisip pe drumuri și trotuare, la intrările în instituțiile publice, grădinițe și școli. Reieșind din faptul că avem în dotare o singură autospecială v-om lucra cât va fi nevoie ca circulația să fie cât mai accesibilă pentru cetățeni”, ne-a declarat primarul mun. Cahul, Nicolae Dandiș.

Potrivit meteorologilor, temperatura de afară nu se va schimba esențial în următoarele zile, iar lapovița se va menține mână la sfârșitul săptămânii.

Ultimele știri:
Articole Populare