0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Lista localităților parțial afectate din r-nul Cahul

Potrivit ultimelor informații date de către furnizorul de energie electrică Gas Natural Fenosa, a implicat peste 500 persoane din cadrul brigăzilor operative, operatori a rețelelor electrice și Oficiului Telefonic 24h pentru restabilirea în funcțiune a energiei electrice cauzate de condițiile meteorologice deosebit de complicate începând cu noaptea zilei 20 aprilie, curent.

Ieri, 21 aprilie 2017, la ora 16:00 peste 540 de localități din 20 de raioane din centrul și sudul republicii erau afectate parțial sau total de lipsa energie electrică.

În raionul Cahul erau afectate parțial aproximativ 26 localități: Roșu; Pașcani; Tătărăști; Lebedenco; Huluboaia; Zîrnești; Spicoasa; Moscovei; Lopățica; Cotihana; Chircani; Badicul Moldovenesc; Taraclia de Salcie; Tartaul de Salcie; Baurci Moldoveni; Andrușul de Sus; Andrușul de Jos; Crihana Veche; Larga Nouă; Lucești; Cahul; Bucuria; Burlacu; Cucoara și Manta.

Gas Natural Fenosa a instituit în cadrul companiei regim de situație excepțională de maximă gravitate. Acest cod excepțional prevede o serie de activități operative neordinare pentru reacționarea corespunzătoare la situația din rețelele electrice deservite. În prezent toate echipele operative ale întreprinderii efectuează lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate, fiind mobilizate toate resursele umane, tehnice şi materiale necesare.

În urma căderii masive a zăpezii multe drumuri sunt impracticabile, ceea ce face imposibilă deplasarea echipelor mobile pe teren. Acest fapt afectează în mod obiectiv durata de remediere a defecţiunilor în reţelele electrice.

Pentru deblocarea accesului la instalaţiile electrice în localităţile afectate şi coordonarea activităţilor sale, Gas Natural Fenosa în Moldova conlucrează cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale. 
 
Totodată, pentru asigurarea accesului la instalaţiile electrice din perimetrul localităţilor, administraţia Gas Natural Fenosa în Moldova se adresează către autoritățile publice locale în persoana Consiliilor şi Primăriilor, în calitate de organe responsabile pentru gestionarea bunei funcţionări ale infrastructurii locale ca să întreprindă măsuri operative în vederea deblocării circulaţiei prin curăţirea drumurilor, astfel ca echipele mobile ale furnizorului să se poată deplasa pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie.
Compania va continua lucrările de repunere curentului electric mobilizând toate resursele disponibile pe parcursul zilei de astăzi și a următoarelor zile, până la lichidarea definitivă a tuturor incidentelor de furnizare a energiei electrice. 
Gas Natural Fenosa în Moldova roagă consumatorii să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații deosebit de complicate şi îi asigură că depune eforturi susţinute pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului.
 
Atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:
  • ocoliți conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;
  • nu atingeți conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
  • nu interveniți în instalațiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări. 
Despre orice incident informați in regim de urgență furnizorul de energie electrică  prin următoarele canale:
sursa foto: protv.md
Ultimele știri:
Articole Populare