0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Magistrații din Cahul au decis să examineze „dosarul Șor” departe de ochii publicului

Dosarul Șor va fi examinat la Curtea de Apel Cahul cu ușile închise. Decizia a fost luată de magistrații Evghenii Dvurecenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă la solicitarea procurorului pe caz, care a invocat judecarea departe de ochii publicului a dosarului în prima instanță.

La 23 mai a avut cea de-a doua ședință de judecată la CA Cahul în dosarul de escrocherie și spălare de bani pe numele controversatului om de afaceri și primar de Orhei. Ilan Șor s-a prezentat în fața instanței alături de avocați. Acuzarea a fost reprezentată de procurorul anticorupție de la Chișinău în gestiunea căruia se află dosarul, Andrei Băeșu.

„A încept examinarea probelor. Procurorul de caz a înaintat un demers privind examinarea cu ușile închise. Acest demers a fost acceptat de instanță, iar în acest sens a fost emisă o încheiere. Motivele se referă la faptul că în prima instanță dosarul a fost examinat, la fel, cu ușile închise. Respectiv, la Curtea de Apel se aplică aceleași reguli ca în prima instanță. Următoarea ședință a fost fixată pentru 8 august”, a precizat pentru Ziarul de Gardă, ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție.

Ședința a fost însoțită de un protest în fața instanței de apel Cahul la care au participat persoanele aduse de susținătorii primarului de Orhei. Aceștia au scandat mesaje de susținere pentru Ilan Șor și au afișat panouri sub ochii băștinașilor.

Ilan Șor a fost reținut la 22 iunie 2016 în cel de-al doilea dosar pe numele său. Un an mai târziu, la 21 iunie 2017, Șor a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivăIlan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.

sursa text: zdg.md                                                                           sursa foto: protv.md

Ultimele știri:
Articole Populare