0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Mai multe sculpturi în lemn au fost amplasate în municipiul Cahul

Săptămâna trecută, Parcul Central „Grigore Vieru” din Cahul a devenit casă pentru animale din lemn care seamănă leit cu cele din păduri și jungle.

Lucrările au fost efectuate către tinerii participanți la proiectul ,,Prin Artă spre Cultură” implementat de către Asociația Obștească „PRO-ART”. În cadrul acestui proiect, 45 de tineri au fost instruiți în domeniul artei plastice și interpretative prin intermediul unei școli de vară cu durata de 15 zile.

În calitate de mentori și călăuze în acest  domeniu, participanții i-au avut pe tinerii sculptorii Josu Serghei, Artiom Vizitiu, Donciu Vasile și Bostan Valentin care au ales să sculpteze lucrări care ar caracteriza mun.Cahul.

„Aceste sculpturi nu sunt veșnice, dar și mai evident rămâne faptul că dacă erau utilizate la foc-încălzeau o săptămână o încăpere, dar sculptate cu dragoste vor încălzi inima și sufletul multor copii și părinți care-și văd fiicele sau fiii săi bucuroși și dornici să iasă din casă pentru a da întâlnire noului amic din parc, fie iepurele fericit sau bufnița mândră” spune Oleg Danilceac, președintele A.O. „PRO-ART” într-un mesaj pe o rețea de socializare.

Cele 15 figuri realizate din plop și ulm urmează să fie plasate atât în Parcul Central „Grigore Vieru” cât și în fața primăriei, scuarul poștei și pe teritoriul grădinițelor din municipiu.

Proiectul a fost organizat în parteneriat cu Primaria municipiului Cahul și cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Programului ,,Cahul-Capitala Tineretului 2018″.

Ultimele știri:
Articole Populare