0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Masă rotundă „ Diminuarea discriminării şi promovarea condiţiilor de accesibilitate pentru persoane cu dizabilităţi la infrastructura socială din raionul Cahul”

 

Astăzi, 17 iunie 2016 la Centrul de Asistenţă şi a Familiei din Cahul, s-a desfășurat masa rotundă cu genericul „ Diminuarea discriminării şi promovarea condiţiilor de accesibilitate pentru persoane cu dizabilităţi la infrastructura socială din raionul Cahul”.

Respectiv, în scopul facilitării accesului fizic la clădirile cu utilitate publică pentru persoanele cu dizabilităţi AO „Artena” în colaborare cu Asociaţia „Motivaţie” din Moldova realizează proiectele – „Egali în accesibilitate” și „Infrastructura socială.

Proiectul „Egali în accesibilitate” este finanţat de Fundaţia SOROS din Moldova iar „Infrastructura socială – adoptată rezonabil pentru toţi”, este finanţat de Fundaţia Est Europeană, în cadrul căror s-a făcut un pas înainte spre sensibilizarea populaţiei şi acomodarea rezonabilă a clădirilor.

La momentul actual sunt întreprinse lucrări pentru construcţia a 5 pante în Cahul, Crihana Veche, Roşu, Andruşul de Jos, Cucoara şi Moscovei, amenajarea unui WC special, dotat pentru persoane cu dezabilităţi locomotorii.

Pentru ca această mişcare să ia amploare a fost iniţiat proiectul „Prin eforturi comune – dobândim accesul la infrastructura socială”, în cadrul căruia s-a preconizat o strânsă colaborare cu factorii de decizie şi deţinătorii de clădirile respective.

Scopul proiectului constă în implicarea conducerii oraşului Cahul în procesul de diminuare a fenomenului de discriminare a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii prin facilitarea accesului fizic la infrastructura socială din oraș/raion.

În cadrul mesei rotunde au participat și Preşedintele Raionului Cahul – Ion Groza împreună cu vicepreşedinţii raionului Cahul- Vlad Căşuneanu şi Vladimir Calmîc.

Ultimele știri:
Articole Populare