16.8 C
Кахул
miercuri, mai 25, 2022

MOLDOX: Ziua a patra

 

În ziua a patra a festivalului MOLDOX, vă așteaptă proiecții de film documentar la Teatrul Muzical-Dramatic B. P. Hasdeu,  masterclass-uri în film documentar la Incubatorul de Afaceri și un panel de discuție cu ex-Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, în parcul Grigore Vieru.

 

Masterclass-uri cinematografice

 

 

Începând cu ora 14:30 aveți ocazia să participanți la un workshop unde veți afla ce să faci și ce să nu faci atunci când te înregistrezi la festivaluri. La fel, o să afli despre Thessaloniki Documentary Festival de la Thanos Stavropoulos, programator și coordinator a festivalului din Salonic.

 

Iar la 16:00 producătoarea Simone Baumann din Germania vă vorbi despre strategii de co-producții. În cadrul prezentării, Simone va scoate în evidență termenii și condițiile unei colaborări de succes.

Masterclass-urile vor avea loc în incinta Incubatorului de Afaceri, Cahul.

 

Discuție publică

La 16:00 în parcul central din Cahul va urma a treia discuție publică cu cu ex-Ministrul Justiției, Alexandru Tănase.

 

Proiecții de film

La 14:30 va fi proiectat filmul Chișinău – un oraș greu de pronunțaț regizat de Pavel Brăilă. Proiectul lui Brăila urmăreşte viaţa oraşului de-a lungul unui an, la finalul căruia montează materialul filmat pentru a sugera scurgerea unei singure zile, fără o naraţiune, fără nici un comentariu, doar prezentând materialul documentar, cu sunetul real. După proiecție va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul filmului.

Următorul film proiectat în 4 septembrie este Raiderii în regia lui Alexander Gentelev, la ora 17:00 Filmul relatează despre apariția capitalismului în Rusia, ca urmare a destrămării Uniunii Sovietice în 1991, ce a permis oligarhilor, oameni de afaceri cu putere politică, să facă foarte mulți bani. După proiecție va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri cu producătoarea Simone Baumann.

Spre seară, la 19:00 va fi proiectat filmul Baronessa (+18). În filmul „Baronesa”, două prietene, Leid și Andreia, își fac drum printre pericolele vieții cotidiene. Regizoarea Juliana Antunes, împreună cu echipa sa exclusiv feminină, a petrecut cinci ani în cartierul de barăci Belo Horizonte, de multe ori trăind și dormind în aceleași case cu femeile pe care le-au filmat.

La 21:00, în curtea tearului va fi proiectat filmul Sub cerneală în regia lui Cy Dodson. Filmul este o incursiune de actualitate în ura și rasismul din văile apalașe, care prezintă istorii de suflet despre schimbare și eliberare.

Ultimul film pentru 4 septembrie este PhoeniXXX (+18) regizat de Mihai Gavril Dragolea. După proiecție va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul filmului.

Ultimele știri:
Articole Populare