0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Motiv de bucurie pentru moldovenii care dețin cetățenie română. Valabilitatea pașapoartelor a fost extinsă până la 10 ani

Astăzi, 20 iulie, intră în vigoare legea Guvernului României privind extinderea termenelor de valabilitate a paşapoartelor simple electronice de la 5 la 10 ani, în cazul persoanelor care au împlinit vârsta de 25 de ani şi de la 3 la 5 ani pentru cei cu vârste între 12 şi 25 de ani. 

Până acum, legea privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate stabilea o valabilitate de 5 ani a pașapoartelor simple electronice, eliberate de Serviciile Publice Comunitare pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple. Taxa de pașaport, stabilită de Compania Imprimeria Națională este de 258 de lei, iar valabilitatea pașaportului simplu electronic este de două ori mai mică decât cea a Cărților de Identitate.Inițiativă de mărire a termenului de valabilitate a pașapoartelor a venit din partea deputatului PMP, Constantin Codreanu.

Proiectul a intrat în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional și a fost adoptat de Senatul României în aprilie a.c. Acesta este menit să să fluidizeze activitatea serviciilor de paşapoarte prin scăderea numărului de solicitări pentru eliberarea documentelor.

Ultimele știri:
Articole Populare