0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Municipiul Cahul va primi asistență directă din partea Uniunii Europene

Ieri, 17 aprilie curent, municipiul Cahul a fost vizitat de Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko și Director pentru Vecinătatea Estică al Directoratului General pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere al Comisiei Europene (Bruxelles), Lawrence Meredith.

Înalții demnitari au avut întrevederi cu primarul mun. Cahul, Nicolae Dandiș, cu reprezentanții societății civile și sectorului de afaceri din Cahul.

În cadrul întrevederii cu primarul Nicolae Dandiș, a fost discutată asistența din partea UE pentru municipiul Cahul, capitala de sud a țării, ca pol important de creștere și dezvoltare regională. Primarul, a mulțumit delegației din partea UE pentru suportul și asistența oferită, ca urmare a demersurilor și nevoilor urbei noastre, pentru crearea premizelor de dezvoltare pe termen lung a localității și a regiunii, subliniind importanța acestor proiecte concrete și pentru consolidarea opțiunii pro-europene a Republicii Moldova, se menționează într-un comunicat al Primăriei.

Cu prilejul acestei vizite, Lawrence Meredith și Peter Michalko au ținut și o conferință de presă, în cadrul căreia au anunțat decizia că municipiul Cahul este selectat ca zonă pilot pentru asistență directă din partea UE pe proiecte de dezvoltare.

Ultimele știri:
Articole Populare