4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Municipiul Cahul va primi în jur de 200 mii dolari pentru instalarea iluminatului stradal

Municipiul Cahul va beneficia de o asistență financiară de cca. 200 mii dolari pentru instalarea iluminatului stradal. Felinarele urmează să fie instalate și să ilumineze integral principalele artere ale municipiului: str. Vasile Alecsandri, Pr. Republicii și str. Dunării.

Finanțarea este oferită în cadrul programului „Comunitatea Mea” care își propune să susțină autoritățile publice locale pentru a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni.

Municipiul Cahul este una din cele 20 de localități din Republica Moldova care au fost selectate în urma unui concurs de proiecte. Pe lângă finanțare, localitățile vor beneficia de asistență tehnică și logistică în domeniile de îmbunătățire a calității serviciilor publice, implicare a cetățenilor în procesul de guvernare locală, avansarea reformei de descentralizare, creștere a veniturilor locale și proiecte de infrastructură.

La 20 septembrie 2018, la Chișinău, Primarul mun. Cahul, Nicolae Dandiș, a semnat un memorandum conform căruia părțile își asumă angajamentul de a colabora și a realiza scopurile propuse.

„Comunitatea Mea” este un program al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și este implementat de IREX.

Ultimele știri:
Articole Populare