0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Notă informativă privind starea drumurilor publice în r-nul Cahul la momentul actual

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor relatează care este starea drumurilor publice în raionul Cahul, în intervalul orar 09:00-19:00 din data de astăzi, 22 aprilie 2017.

În rezultatul căderii precipitaţiilor sub formă de zăpadă şi lapoviţă, S.A. „Drumuri” din teritoriu au demarat lucrări de deszăpezire şi combaterea lunecuşului pe drumurile publice.

În prezent se efectuează lucrări de deszăpezire și lărgire a părții carosabile și a acostamentelor. În procesul tehnologic sînt antrenate 137 utilaje speciale, mecanizatori -192 și muncitori rutieri – 81. inclusiv: Autogreidere – 35 unităţi; Buldozere – 60 unităţi; Distribuitoare auto – 26 unităţi; Încărcătoare frontale – 16 unităţi.

În lucru la moment sunt implicate 273 persoane.

În ceea ce privește raionul Cahul, a fost reluată circulația rutiră către localitățile: s.Doina; s.Rumeanțev, s.Badicul Moldovenesc, s.Burlăceni, s.Iujnaia, s.Burlacu, s.Huluboaia, s.Chiuseliea, s.Frumoșica, Iasnaia Poleana.

La moment localități cu circulația închisă nu sunt. În scopul identificării rapide a persoanelor și unităților de transport aflate în dificultate sau blocaje în nămeți pe drumurile publice, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor anunță despre activarea în regim Non Stop a numărului 060-477-747, disponibil în aplicația VIBER.

În acest context, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor intervine cu un apel către toți cetățenii blocați în nămeți, și au acces la internet, să expedieze harta din opțiunea ,,GoogleMaps,, cu locația aflării determinată de funcția GPS al telefonului mobil iar drumarii, prin intermediul celulei de criză, vor identifica, în timp real, calea cea mai rapidă de intervenție.

Ultimele știri:
Articole Populare