4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Operațiune PCCOCS – INI în sudul țării: O grupare criminală specializată în circulația ilegală a drogurilor, destructurată, doi indivizi – reținuți

Activitatea unui grup criminal organizat, care se ocupa cu circulația ilegală a drogurilor în sudul Republicii Moldova, a fost descoperită și destructurată în urma unei operațiuni a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Inspectoratului Național de Investigații.

Ieri, 11 aprilie, procurorii și ofițerii INI au efectuat patru percheziții la domiciliile persoanelor bănuite, în urma cărora au fost descoperite și ridicate droguri în proporții deosebit de mari, în special marijuana. Totodată, au fost găsite mijloace de comunicare și o unitate de transport, folosite la comiterea crimelor.

Oamenii legii au identificat și reținut doi membrii a grupării criminale cu vârstele de 25 și respectiv 45 de ani în privința cărora urmează a fi stabilită măsura preventivă.

Gruparea criminală a fost documentată timp de aproximativ 3 luni, iar la moment, de către procurorii Oficiului Sud al PCCOCS și ofițerii de investigații ai INI, se întreprind măsuri pentru stabilireaa tuturor persoanelor care fac parte din această grupare.

Anterior, aceștia au fost judecați pe infracțiuni similar, iar dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă pedeapsa sub forma de închisoare pe un termen de până la 15 ani.

La moment suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore.

Ultimele știri:
Articole Populare