0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Partidul „Șor”, PDM și PSRM nu a raportat aproximativ 3,7 milioane de lei, cheltuiți pentru activități cu tentă electorală

Partidul Socialiștilor, Partidul Politic „Șor” și Partidul Democrat sunt formațiunile politice  care au efectuat cheltuieli de aproximativ 3,7 milioane lei, pentru activități cu tentă electorală și caracter prielnic colectării semnăturilor.

Potrivit raportului Misiunii de Observare a Promo-Lex, pentru perioada 10 decembrie 2018 – 8 ianuarie 2019, partidele menționate au obținut devidente politice și electorale în urma activităților organizate (100 la număr) din surse care nu au fost raportate, lucru care încalcă cadrul legal existent.

Totodată, au fost semnalate cazuri de implicare în activități cu tentă electorală a fundațiilor de caritate asociate cu anumite formațiuni politice – Fundația de binefacere „Din Suflet” (PSRM) și Fundația de binefacere „Miron Șor” (PPȘ).

De asemenea, Promo-LEX a documentat cel puțin zece cazuri care pot fi calificate drept utilizare a resurselor administrative. Partidul Democrat fiind lider la acest capitol cu 7 cazuri înregistrate, 2 – Partidul „Șor” și 1 – Partidul Nostru. Totodată, MO Promo-LEX constată implicarea Președintelui R. Moldova în promovarea candidaților desemnați de către PSRM pentru alegerile parlamentare, fapt care contravine legii.

Ultimele știri:
Articole Populare