3.2 C
Кахул
duminică, decembrie 4, 2022

Ploaia a făcut prăpăd în mai multe localități din țară! Peste o mie de locuințe afectate și zeci de sate care au rămas în beznă

În urma ploilor torențiale din seara zilei de 18 iunie, mai multe localități din țară au fost afectate. Grindina a distrus acoperișuri din 16 sate ale raionului Ungheni, iar din cauza vântului puternic, 30 de persoane au rămas blocate pe drum în mijloace de transport în apropiere de localiatatea Cosăuți, raionul Soroca.

În regim de alertă a fost ridicat în această noapte efectivul Detașamntului căutare-salavre nr. 2 din municipiul Bălți, în componența a nouăzeci de salvatori cu șapte unități de tehnică, pentru a interveni la lichidarea consecințelor ploilor în localitățile afectate din raionul Ungheni. Conform informațiilor prealabile, grindina a distrus acoperișurile a 1.092 de case din localitățile  Blindești, Sculeni, Medeleni, Semeni, Bușila, Petrești, Cornești, Pârlița, Bumbăta, Romanovca, Poiana, Mircești, Hîrcești, Todirești, Grăseni, Valea Mare.

Ploaia a făcut ravagii și în raionul Șoldănești, unde mai mulți copaci au fost doborâți pe traseul dintre localitatea Vadul lui Rașcov și orașul Șoldănești. La fața locului pentru defrișarea arborilor și eliberarea drumului au intervenit echipe de salvatori. Pompierii au mai fost solicitați pentru deblocarea traseelor de copaci în raioanele Rezina și Florești.

În urma condițiilor meteo nefavorabile, fără curent electric au rămas 52 localități din 7 raioane. Fără energie electrică au rămas mai mulți consumatori din raioanele Sângerei, Râșcani, Fălești, Florești, Drochia, Soroca și Edineț.

Pentru restabilirea curentului în teren lucreză echipele specializate. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale monitorizea situația în țară iar în ultimele 24 de ore, pentru lichidarea consecințelor situațiilor de risc au acționat 438 de salvatori și pompieri cu 76 unități de tehnică.

Ultimele știri:
Articole Populare