0.6 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Pompierii efectuează verificări privind riscul producerii incendiilor la depozitele de păstrare a cerealelor și furajelor. Ce încălcări s-au depistat

Inspectorii de stat pentru supravegherea măsurilor contra incendiilor evaluează riscul producerii incendiilor în depozitele de păstrare a cerealelor și furajelor, din țară, potrivit Direcției Situații Excepționale Cahul.

Pompierii verifică starea echipamentului electric utilizat la lucrările efectuate în depozite, tratarea construcțiilor din lemn cu soluție ignifugă, precum și  dotarea acestora cu mijloace primare de stingere a incendiilor și a surselor de apă pentru alimentarea autospecialelor în caz de incendiu. 

Totodată angajații Serviciului PCSE verifică  registrele de instructaj în domeniul prevenirii incendiilor al personalului și cunoștințele acestora în domeniul prevenirii incendiilor și a acțiunilor lor pînă la venirea autospecialelor de intervenție, în caz de incendiu.

La persoanele la care s-au depistat abateri, pompierii le înmînează prescripții cu termen de înlăturare a neajunsurilor. Printre încălcările mai frecvent întîlnite se numără lipsa dotării depozitelor de păstrare a cerealelor cu sistem automat de semnalizare și insuficiența mijloacelor primare de stingere.

Pentru a preveni riscul de incendii, Serviciul Protecției Civile și Situații Excepționale îndeamnă atît agenții economici din sectorul agricol, precum și pe toți cetățenii să fie prudenți și să respecte normele antiincendiare, iar în caz de situații de risc să solicite ajutor la Serviciul Salvatori și Pompieri, la nr. – 901.

Ultimele știri:
Articole Populare