0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Pompierii și salvatorii sînt la datorie în noaptea învierii

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va menține securitatea antiincendiară de sărbători, iar 100 de autospeciale de intervenție vor fi gata să intervină pentru a lichida consecințele situațiilor excepționale.

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor vor monitoriza securitatea antiincendiară la bisericile din țară, iar efectivul de trupă va fi gata să intervină în situații de risc.

Azi, 30 aprilie, începînd cu ora 18:00 și pînă la sfîrșitul slujbelor oficializate în noaptea Învierii, la fiecare instituție de cult vor fi prezenți angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale pentru a monitoriza starea antiincendiară, iar în cazul producerii incendiilor să intervină imediat pentru a organiza evacuarea persoanelor și pentru a întreprinde primele acțiuni de stingere pînă la sosirea autospecialelor de intervenție.

Angajații Serviciului Situații Excepționale sunt pregătiți să intervină în situații excepționale, iar oamenii sunt rugați să sune la telefonul 901 în situații de risc. Pompierii îndeamnă enoriașii să respecte regulile antiincendiare în preajma lăcașelor de cult și să folosească cu atenție maximă focul deschis. Mai mult, salvatorii solicită ca în prejma lăcașelor de cult, intrările să fie menținute libere, pentru ca tehnica de intervenție să aibă acces liber în caz de necesitate.

Ultimele știri:
Articole Populare