4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Posibilități fără precedent pentru antreprenorii #dinCahul. A fost lansat Incubatorul de Afaceri

Ieri, 17 august, la Cahul a fost lansat al 11-lea Incubator de Afaceri din Republica Moldova. 24 de antreprenori din raionul Cahul vor putea să-şi dezvolte afacerile proprii în cadrul Incubatorului de Afaceri inaugurat.

Agenţii economici vor beneficia de spaţiu închiriat la un preţ redus, sprijin logistic, dar şi instruirea necesară pentru a-şi dezvolta afacerea.

Incubatorul din Cahul are deja 11 rezidenţi, care prestează diferite servicii, printre care catering, patiserie, publicitate şi masaj.

Autorităţile publice locale spun că acest incubator de afaceri va oferi, pentru început, peste 60 de locuri de muncă. „Avem foarte mulţi absolvenţi ai facultăţilor de economie, tineri care îşi doresc să îşi deschidă o afacere, tineri care caută condiţii prielnice pentru a genera această afacere, de a pune în aplicare ideea şi cred că va fii o platformă extraordinar de bună”, a spus primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș.

 

Pentru lansarea incubatorului au fost cheltuite 8,5 milioane de lei, donate de Uniunea Europeană.

„Suportul Uniunii Europene pentru Moldova va continua, doar că vom vedea în ce mod va fi acest suport. Dacă anterior banii ajungeau la ODIMM prin intermediul Guvernului, acum vor veni direct la beneficiari”, a declarat ambasadorul UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

Incubatorul de Afaceri va oferi posibilitatea persoanelor cu spirit de inițiativă din raionul Cahul să-și valorifice ideile antreprenoriale și să le aplice în practică contribuind la dezvoltarea economică a unităților teritorial-administrative.

Ultimele știri:
Articole Populare