0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Poți fi victimă. ATENȚIE la anunțurile de angajare în străinătate, afișate pe stâlpi

Cetățenii țării sunt atenționați să fie atenți la anunțurile de angajare plasate pe stâlpi. Potrivit oamenilor legii, în premieră, în Moldova a fost descoperită o nouă formă a traficului de ființe umane.

Este vorba despre o grupare criminală specializată în comiterea infracțiunilor criminale și anume transportarea și comercializarea drogurilor pe teritoriul Rusiei.

Conform spuselor oamenilor legii, victimele erau recrutate pe teritoriul Republicii Moldova începând din anul 2015 până în prezent. Infractorii plasau în diverse locuri publice, în special pe stâlpi, anunțuri cu privire la angajarea la muncă în Federația Rusă în calitate de curieri.

Pe aceste anunțuri erau indicate numere de telefon. Astfel, conaționalii noștri formau aceste numere de telefon și erau informați că ei vor activa în calitate de curieri, și anume vor transporta suplimente alimentare pentru sportivi, însă nu li se comunica adevăratul scop al deplasării lor în Rusia.

Ulterior, victimele se deplasau în Federația Rusă, iar acolo erau întâmpinate de complici, care îi impuneau să-și facă poze chiar în gară ca o confirmare că au ajuns la destinație.

Membrii grupării criminale comunicau cu victimele prin telefoane cu acces la internet în care erau introdus un soft special, astfel orice convorbire sau mesaj se putea șterge automat. Mai mult, victimele acționau la indicația acestora doar comunicând prin intermediul acestui program.

Potrivit oamenilor legii, victimele erau plătite pentru activitatea lor prin intermediul unor conturi deschise în băncile din Rusia. Iar pentru a se ascunde urmele infracțiunii, banii erau transferați din numele unor persoane care nu aveau un loc permanent de trai.

Victimele sunt cetățeni ai țării noastre, inclusiv persoane din stânga Nistrului, cu vârstele cuprinse între 18 și 35 de ani.

În Moldova activitatea grupării era condusă de un cetățean al Rusiei de 31 de ani, care ulterior a mai fost condamnat. De asemenea, mai acționau și alți cetățeni ai țării noastere.

Oamenii legii au identificat deja cinci persoane, capul grupării și alte trei persoane fiind reținute.

sursa: stirilocale.md
Ultimele știri:
Articole Populare