0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Principele Radu al României, în vizită la Cahul

Pe data de 3 octombrie 2016, Principele Radu al României e efectuat o vizită în oraşele Cahul şi Comrat.

img_6693Alteţa Sa Regală a avut întâlniri cu reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, cu studenţii şi profesorii Universităţii de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul, precum şi cu elevii şi cadrele didactice de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” . Este pentru prima dată când Principele Radu al României a ajuns în sudul Republicii Moldova, la Cahul.

Din suita Principelui au făcut parte ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, președintele Academiei de Științe a Moldovei (AȘM), Gheorghe Duca și consulul general al României la Cahul, Anca Corfu.

img_6704Scopul vizitelor regionale ale reprezentanților Casei Regale este de a sprijini comunitățile locale în realizarea unor proiecte și valorificarea unor oportunități care ar facilita și dinamiza parcursul european al Republicii Moldova.

„Și în România, și aici, am fost rugați de către autorități să sprijinim Republica Moldova pentru intrarea în Uniunea Europeană. Și nu se poate face acest sprijin decât dacă cunoști bine regiunile”, a declarat Alteța Sa Regală, Principele Radu al României.

Deși raionul Cahul se află departe de București, APL-urile și populația de aici beneficiază din plin de ajutorul oferit de către Guvernul României.

„Guvernul României a fost cel mai mare donator și prieten care ne-a ajutat. Un exemplu în acest sens ar fi școlile renovate”, a declarat președintele raionului Cahul, Ion Groza.

„Statul român trebuie să investească în generațiile tinere, să asigure cu carte românească instituțiile de cultură din Republica Moldova”, a menționat președintele AȘM, Gheorghe Duca.

Principele Radu deasemenea a vizitat și Universitatea de Stat din Comrat unde, cu un an în urmă, la inițiativa Alteței Sale Regale, au început demersurile pentru deschiderea unui Lectorat de Limba Română.

Ultimele știri:
Articole Populare