0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Prognozele meteorologilor se adeveresc. Sute de unități, antrenate la deszăpezirea şi combaterea lunecuşului

Prognozele meteorologilor se adeveresc. După o zi însorită și cu temperaturi de primăvară, vremea s-a schimbat brusc. Codul galben de vreme rea a intrat în vigoare încă de aseară.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), la această oră, 18 martie 2018, ninge puternic în raioanele din nordul țării. În centrul țării și sudul țării aversele sunt sub formă de lapoviță.

Potrivit datelor IGSU de la energia electrică sunt deconectate parțial 5 localități din raioanele Hâncești, Ungheni, Cahul și UTA Găgăuzia. La moment, în procesul tehnologic sunt antrenate: utilaje speciale – 230 de unități, material antiderapant – 2001 tone, muncitori rutieri – 278.

Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor, porțiuni mai dificile pentru deplasarea transportului se înregistrează pe traseele Chișinău – Ungheni în apropiere de localitatea Cornești, Bălți – Fălești în apropiere de localitatea Bocșa și Edineț – Otaci în preajma orașului Otaci.

Cetățenii sunt îndemnați să asculte mesajele autorităților și să evite deplasările pe traseele din țară. În cazul unor situații de risc, oamenii pot suna Serviciile de urgență la numerele de telefoanele 901, 902 și 903.

Ultimele știri:
Articole Populare