0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Proiectul de construcție a locuințelor sociale va ajunge și la Cahul

O decizie în acest sens a fost luată ieri, 26 iulie, în cadrul ședinței Comitetului de Supraveghere al Unității de Implementare a Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile II. Proiectul de construcție a locuințelor sociale va fi implementat în raioanele Cantemir, Cahul și Cimișlia.

„Proiectul de construcție a locuințelor sociale este o oportunitate pentru tinerii din sectorul bugetar care vor să își construiască viitorul în Republica Moldova. Acest proiect va soluționa o veche provocare, asigurarea cu locuințe a cetățenilor cu venituri mici, a persoanelor cu nevoi speciale, a familiilor cu mulți copii, a tinerilor specialiști, care nu își permit în prezent achiziționarea unei locuințe” a menționat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, președintele Comitetului, Liviu Volconovici.

Managerul Proiectului de construcție a locuințelor sociale, Iunona Lungul a precizat că: „Pentru obiectivele din Cantemir, Cahul și Cimișlia a fost finalizată, verificată şi supusă expertizei documentaţia de proiectare, a avut loc expertiza tehnică a imobilelor existente propuse pentru reconstrucție în cadrul proiectului. A fost calculat costul lucrărilor de construcție și serviciilor aferente. Suntem gata de lansarea procedurilor de licitație și ulterior contractarea antreprenorului general”.Locuințele sociale vor fi repartizate de comisii speciale create de consiliile raionale în baza Regulamentului ce prevede modul și condițiile de repartizare, criteriile și categoriile de eligibilitate. De asemenea, apartamentele sociale sunt oferite în locațiune, în baza unui contract încheiat cu autoritatea publică locală.

În total, în cele 3 raioane vor fi construite 91 de apartamente sociale, până la sfârșitul anului 2019.

Ultimele știri:
Articole Populare