4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Propuneri de viitor pentru Cahul. Modernizarea infrastructurii rutiere cu bani europeni

Nicolae Dandiș, primarul municipiului Cahul, a avut miercuri o întâlnire consultativă cu Victor Chiriloaie, primarul comunei Oancea din România, scrie presagalați.ro.

Foto: presagalati.ro

Discuţiile dintre primarii celor două localități de pe malul Prutului au avut loc la sediul Primăriei Cahul şi au avut ca temă punerea bazelor unei înfrăţiri între cele două localităţi precum şi identificarea domeniilor de colaborare în vederea accesării de fonduri europene.

Principalul punct care va fi trecut în cadrul unui viitor proiect pe care cele două unităţi administrative îl vor depune împreună pentru a beneficia de finanţare de la Uniunea Europeană este dezvoltarea infrastructurii rutiere de pe ambele maluri ale Prutului.

„Oancea şi oraşul Cahul beneficiază de acestă poziţionare avantajoasă, într-o zonă de interes pentru locuitorii ambelor ţări. Români sau moldoveni, cu toţii circulăm pe drumurile dintre cele două localităţi şi este necesar să asigurăm cetăţenilor condiţii optime de trafic rutier. Cred eu că acest proiect, pe care vrem să-l depunem cu prietenii de la Cahul, va deschide drumul către mai multe oportunităţi de dezvoltare în acestă zonă”, a declarat primarul Victor Chiriloiae.

Nicolae Dandiș a precizat că proiectele europene reprezintă o şansă de dezvoltare care nu trebuie ratată.

„Oraşul Cahul are tot interesul să dezvolte infrastructura rutieră alături de fraţii din Oancea, pentru că rezultatul va fi benefic pentru toţi. Avem mulţi profesori de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi care trec graniţa de mai multe ori pe săptămână pentru a ajunge la Cahul să predea, sunt cetăţenii din judeţul Galaţi care vin în Moldova să facă cumpărături, dar şi moldovenii care trec în Galaţi pentru a-şi vinde produsele. Dacă infrastructura rutieră este bine pusă la punct, atunci multe oportunităţi economice pot să se dezvolte în zonă”, a spus Nicolae Dandiş, primarul municipiului Cahul.

Primăria Comunei Oancea din România mai are acorduri de înfrăţire cu localităţile Crihana şi Roşu din raionul Cahul.

Ultimele știri:
Articole Populare