0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Raionul Cahul, cu un nivel ridicat al infracţiunilor comise la beţie

Consumul de alcool este o boală care deseori nu este tratată și trece neobservată de societate. Consecințele însă, sunt grave de la izolarea de societate și de familie până la comiterea infracțiunilor cu urmări grave.

Municipiile Chişinău şi Bălţi, dar şi opt raioane ale ţării, printe care și raionul Cahul, înregistrează un nivel ridicat al infracţiunilor comise la beţie. În aceste unităţi teritoriale, în 2017, au fost înregistrate între 146 şi 267 de cazuri. Despre acest lucru a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei care a lansat o hartă interactivă despre consecinţele consumului de alcool.

Foto: politia.md

În raionul Cahul, numărul de persoane aflați la evidență narcologică în anul precedent a atins cifra de 1476 persoane, fiind săvîrșite 146 infracțiuni și 230 contravenții în stare de ebrietate.

Potrivit datelor poliţiştilor, în alte 13 raioane, nivelul de infracţiuni comise în stare de ebrietate este mediu. În aceste zone au fost înregistrate între 98 şi 140 de cazuri. Iar în celelalte 17 raioane nivelul crimelor comise la beţie este scăzut, fiind înregistrate până la 95 de cazuri.

Harta a fost elaborată cu scopul informării și responsabilizării comunității, societății civile și autorităților competente cu privire la consecințele consumului alcool și respectiv să ia atitudine și să întreprindă acțiuni concrete pentru prevenirea și combaterea acestui flagel.

Totodată, harta va permite o mai bună și eficientă planificare a acțiunilor de prevenire ale Poliției pentru a reduce numărul infracțiunilor comise în stare de ebrietate. 

Ultimele știri:
Articole Populare