0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Reduceri de 50% și 75% pentru moldovenii care își cumpără polița medicală până la 31 martie 2017! Persoanele care nu se vor asigura în termenul stabilit se vor alege cu amenzi și penalități  

 

Moldovenii care se asigură în mod individual pot cumpăra polița de asigurare medicală pentru anul 2017 începând din această săptămână. Persoanele care vor achita prima de asigurare obligatorie până la  31 martie 2017 beneficiază de reduceri simțitoare în mărime de 50% şi 75% din valoarea totală, care a rămas neschimbată față de cea stabilită pentru anul 2016 – 4.056 de lei.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină informează care sunt categoriile de persoane care își pot procura polița cu reducere. Astfel, proprietarii de teren agricol beneficiază de reduceri de 75% şi achită 1.014 lei la agenţiile teritoriale ale CNAM.

De asemenea, fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern vor achita 2.028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.

Plata poate fi efectuată la oficiile „Poşta Moldovei” şi la agenţiile teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

În același timp, persoanele fizice care s-au aflat peste hotarele Republicii Moldova mai mult de 183 de zile calendaristice pe parcursul anului bugetar, și pot proba acest fapt, beneficiază de reduceri în cazul asigurării în primele trei luni ale anului 2017.

Totodată, notarii, avocaţii, executorii judecătoreşti şi mediatorii vor achita polița de asigurare medicală în mărime integrală, adică 4.056 lei. Plata poate fi efectuată la orice bancă sau agenţie teritorială (AT) a CNAM, cu confirmarea ulterioară a plăţii la AT.

Persoanele care nu se vor asigura în termenul stabilit, respectiv până la 31 martie, vor plăti prima AOAM în mărime integrală, cu amendă şi penalitate, iar statutul de asigurat va fi activat după şapte zile din momentul achitării.

Cât ține de cetățenii moldoveni aflați peste hotarele ţării mai mult de 183 de zile, aceștia vor achita prima, de asemenea, integral după această dată, fără penalitate şi amendă, cu activarea statutului de asigurat din prima zi de plată.

 

imagine:publika.md

Ultimele știri:
Articole Populare