4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

S-a înecat în iaz la mijlocul nopții

Un bărbat de 30 de ani s-a înecat în iazul din satul Lucești, raionul Cahul. Acesta a căzut din barcă în toiul nopții și nu a mai ajuns la mal.

Salvatorii au fost alertați în jurul orei 01:30 pentru a interveni la efectuarea lucrărilor de căutare a bărbatului, însă din cauza vizibilității reduse, lucrările de căutare au fost întrerupte în timpul nopții și au continuat dimineață.

Potrivit unui comunicat al Departamentului Situații Excepționale Cahul, la ora 09:37, scafandrierii reușesc să recupereze corpul neînsuflețit al bărbatului.

Pentru prevenirea cazurilor de înec salvatorii îndeamnă cetățenii să fie precauți atunci când merg la bazinele acvatice, să evite deplasarea pe bărci în timpul nopții, și să se scalde doar în locuri special amenajate, unde sunt stații de salvatori și să practice înotul numai în timpul zilei. Părinții sunt rugați să supravegheze copiii atunci când merg la bazinele acvatice. În cazul situațiilor de risc, oamenii sânt îndemnați să solicite ajutor la numărul de urgență 112.

Ultimele știri:
Articole Populare