0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Salariile angajaților instituțiilor medicale publice se vor mări

Începând cu 1 aprilie curent, salariile angajaților instituțiilor medicale publice vor fi majorate cu 4,1 %. De majorarea salariilor va beneficia personalul medical (medici, asistenți medicali, infirmieri), personalul administrativ-gospodăresc, funcţionarii administrativi și personalul de conducere.

Scopul Proiectului este de a contribui la asigurarea cu cadre medicale în sistemul medical, la menținerea și motivarea tinerilor specialişti şi personalului cu experienţă bogată și la sporirea calității asistenței medicale acordate populației Republicii Moldova.

De majorarea salariilor va beneficia personalul medical (medici, asistenți medicali, infirmieri), personalul administrativ-gospodăresc, funcţionarii administrativi și personalul de conducere.

Astfel, dacă până în prezent, salariul mediu lunar al unui medic din cadrul unui spital republican constituia 7129,2 lei, de la 1 aprilie curent el va crește până la circa 7421,5 lei, iar salariul unui medic din cadrul unui spital raional de la 6263,2 lei, pînă la 6520 lei.

Tot de majorarea salariilor vor beneficia și angajații secției de medicină nucleară și personalul medical antrenat în serviciul de psihiatrie.

La fel, proiectul mai prevede excluderea cotelor maxime a cheltuielilor pentru salarizarea angajaților instituțiilor medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală.

Menționăm că, pentru majorarea salariului din 01 aprilie 2018, vor fi necesare circa 110,2 mil.lei.

 

Ultimele știri:
Articole Populare