0.6 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Salvează o viață prin donare de sânge! Vino cu prietenii pe 14 iunie pentru a participa la evenimenul social ,,Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Ziua mondială a donatorului de sînge, marcată anual în lume pe data de 14 iunie, se desfăşoară în acest an și la Cahul sub genericul „Cum poți ajuta? Donează sânge! Donează acum! Donează sistematic!”.

Evenimentul are drept scop să conştientizeze importanţa actului donării benevole de sînge şi să atragă atenţia populaţiei asupra acestui important domeniu al sănătăţii publice.

În Republica Moldova, necesităţile hemotransfuzionale sunt acoperite integral, fiind colectate, anual, de la circa 80 mii de donări, ce asigură asistenţa la peste 130 mii de bolnavi. 80 la sută din donări sunt asigurate de donatorii voluntari. Astfel, în perspectivă, Ministerul Sănătăţii, îşi propune drept obiectiv să sporească anual, cu cel puţin 5 la sută, numărul donărilor voluntare. Comparativ cu anul 2007 numărul donărilor  de sînge voluntare s-a majorat de 3 ori.

În acest context, în diferite regiuni ale țării vor fi organizate un şir de activităţi cu scopul de a susţine donările de sânge voluntare.  Astfel, la 14 iunie 2017 toți doritorii care simt că pot ajuta o viață prin donare de sânge sunt așteptați în Piața Horelor începînd cu orele 9:00.

 

Ultimele știri:
Articole Populare