4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Școala bărbăției. Pompierii cultivă cultura securității la copii

La 10 mai 2018, în cadrul taberei de odină pentru copii „Romantica” din raionul Cahul, a fost organizată Școala bărbăției pentru copii, cu genericul „Împreună reducem riscurile”, etapa regională.

Pe parcursul a două zile, vor fi puse în valoare capacitățile a 120 de copii prezenți din cadrul instituțiilor de învățământ liceal din raioanele Cahul, Cantemir și Taraclia. Copii vor avea posibilitate să cunoască mai multe despre bazele securității vieții și cum pot preveni riscurile unor situații excepționale.

Școala bărbăției pentru copii, reprezintă o tabără de vară unde elevii instituțiilor de învățământ ( clasele X – XI – a) au parte de instruiri practice în domeniul prevenirii riscurilor, iar salvatorii și pompierii sunt alături pentru ai ghida în luarea deciziilor corecte.  

Copii vor trece prin cele mai interactive etape de la echipare în costume de luptă, până la lichidarea de incendii simulate. Toate etapele concursului au drept scop pregătirea unei generații puternice și gata să reacționeze corect într-o situație dificilă de viață.

În total la Școala de Vară organizată de IGSU vor participa peste 1200 de copii din toată țara. La 23 mai va fi desfășurată etapa națională a Școlii bărbăției, unde vor participa câștigătorii etapei regionale.

Activitatea este organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, susținut de UNICEF în Moldova.

Ultimele știri:
Articole Populare