0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Se circulă cu dificultate. Situația actuală pe traseele naționale

Conform informaţiilor Administraţiei de Stat a Drumurilor, la moment în republică, toate traseele naționale și accesul spre localități sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă.

Angajații subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în comun cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare patrulează și monitorizează porțiunile de drumuri cu risc de înzăpezire. În urma precipitațiilor înregistrate pe teritoriul țării sub formă de ninsoare, trasee naționale blocate la moment nu sunt, dar se circulă cu dificultate, drumurile fiind presărate cu material antiderapant.

La lucrările de împrăştiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 148 unităţi de tehnică şi 185 de persoane, fiind împrăștiate circa 1200 tone de material antiderapant.

În total pe teritoriul Republicii, la menținerea securității rutiere şi acordare ajutorului cetățenilor sunt implicate 126 de echipaje şi 277 de ofiţeri de patrulare. De asemenea, toate echipajele de patrulare sunt dotate cu echipament necesar pentru acordarea sprijinului cetățenilor.

Dacă vă aflați într-o situație de risc, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați numărul scurt 902.

Ultimele știri:
Articole Populare