0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

SECERIȘ 2017. Situația recoltării de vară în raionul Cahul

În raionul Cahul a demarat Campania „Seceriş-2017”. Producătorii agricoli, echipaţi, plini de optimism şi încredere în recolte bogate, au pornit campania de recoltare a culturilor cerealiere.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Raional Cahul, președintele raionului Cahul – Ion Groza, împreună cu Vlad Cășuneanu, vicepreședintele raionului și Vladimir Moldovanu, specialist superior Direcția agricultură și dezvoltare economică, au efectuat vizite de lucru în teritoriu pentru a observa cum se desfășoară lucrările de recoltare a cerealelor și au luat cunoștință cu informația privitor la campania de recoltare a cerealelor.

Photo Credit: cahul.md

Potrivit informațiilor furnizate, la grâul de toamnă recoltarea s-a efectuat pe 1200 ha din 16876 ha însămânțate, recolta medie estimându-se la 3,5 tone la ha. S-a recoltat 2589 ha de orz de toamnă de pe o suprafață de 4883 ha însămânțată, cu recolta medie de 3,2. Orzul de primăvară a fost stâns de pe o suprafață de 469 ha din 2143 ha însămânțate, recolta medie fiind de 2,2. Din 1765 ha de mazăre însămânțate s-au recoltat 1442 ha, media recoltei reprezentând 1,9 tone la ha. Campania de recoltare a rapiței s-a efectuat pe 2483 ha din 4715 ha însămânțate, cu media de 2,3.

Producătorii agricoli spun că sunt asigurați cu tehnica necesară, carburanți și echipament pentru a strânge roada. Unii agricultori au început deja realizarea cerealelor, alții păstrează cerealele în depozite bine pregătite și speră că prețul stabilit pentru cereale va fi în acest an unul pe măsura eforturilor depuse.

Potrivit specialiștilor, o parte din culturi au o stare bună, pe când altele chiar dacă au fost afectate de zăpada din luna aprilie, vânturile și ploile cu grindină, roada cerealierelor este satisfăcătoare.

Ultimele știri:
Articole Populare