0.6 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Șeful Direcției Sud a Poliției de Frontieră din nou calcă pe bec. Polițistul ar fi provocat un accident rutier

Ion Focșa, Șeful Direcției Sud a Poliției de Frontieră a fost implicat la data de 28 octombrie într-un accident rutier în localitatea Svetlâi, Comrat.

Potrivit informațiilor portalului Deschide.md, în jurul orei 18:00, polițistul deplasându-se spre Chișinău cu automobilul de serviciu, ar fi provocat un accident rutier fiind în stare de ebrietate alcoolică și a tamponat un motociclist.

Ulterior, Poliția de Frontieră a venit cu o precizare prin care a comunicat că „în drum spre municipiul Chișinău, cu mașina de serviciu, șefului Direcției regionale Sud, Ion Focșa, la o depășire, a atins cu oglinda autoturismului conducătorul unei motociclete. Pentru clarificarea situației la faţa locului a fost solicitată intervenția unei echipe de la INP. S-a constatat că șoferul motocicletei nu avea cască și nici categoria pentru conducerea transportului în cauză, fapt pentru care a fost amendat”, iar șeful de la frontieră și-a văzut de drum mai departe.

În același comunicat, angajații Poliției de Frontieră, precizează că „ambii erau în stare normală, testul a confirmat acest lucru”, iar șoferul motocicletei a fost lovit la umăr.

Poliția de Frontieră a inițiat o anchetă de serviciu pentru elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Amintim că anterior, Focșa a ţinut să-şi uimească nepotul în vârstă de 13, „oferindu-i”, timp de câteva zile, la începutul lunii iulie curent, postul de poliţist în sectorul poliţiei de frontieră Cahul. Minorul a folosit echipamente de specialitate, inclusiv un mijloc de transport din dotarea unităţii, ba chiar a luat parte la o şedinţă în cadrul căreia au fost abordate chestiuni aflate sub incidenţa secretului de stat.

Pe marginea acelui caz de asemenea a fost inițiată o anchetă de serviciu care însă nu a fost prezentată nici până în present.

Ultimele știri:
Articole Populare