0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Șeful Procuraturii din Cahul se vrea avocat. UAM i-a respins candidatura

Procurorul șef al Raionului Cahul, Ruslan Zamfirov, a dat în judecată Uniunea Avocaților din Moldova pentru că nu l-a acceptat în breasla avocaturii.

UAM a respins candidatura procurorului la funcția de avocat din motiv că acesta nu ar fi întrunit condițiile de eligibilitate și ar fi prezentat acte ce conțin informații neveridice. Acest fapt poate servi temei de neadmitere în profesia de avocat.

Procurorul a solicitat în instanță, anularea decizie Comisiei de licențiere a profesiei de avocat și restituirea taxei de 5.000 de lei, pe care o consideră percepută ilegal de către Comisie.

Instanța de fond i-a admis cererea de chemare în judecată parțial, a recunoscut ilegal refuzul de a nu fi admis în avocatură și a anulat decizia Comisiei de licențiere, iar Uniunea Avocaților din Moldova a fost obligată de a-l admite.

Totuși, UAM a contestat decizia la Curtea de Apel Chișinău, iar aceasta a precizat că persoanele cu o vechime în muncă în funcţia de procuror de cel puţin 10 ani, care solicită obţinerea licenţei de avocat, urmează să se adreseze doar după demisia din funcţiile respective și doar în termenul de 6 luni după demisia din funcţia respectivă, însă solicitantul activează și în prezent în procuratură.

Astfel, instanța a casat decizia primei instanțe și a emis alta nouă, prin care pretențiile reclamantului au fost respinse ca fiind neîntemeiate, menționează bizlaw.md

Ruslan Zamfirov a fost numit în funcția de procuror-șef în cadrul Procuraturii raionului Cahul, în data de 24 martie 2016.

Ultimele știri:
Articole Populare