4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Șeful Serviciului de patrulare al Poliției din Cahul a fost reținut pentru corupție

Şeful interimar al Serviciului de patrulare din cadrul Inspectoratului de poliţie Cahul a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurori, fiind bănuit de corupere pasivă.

Acesta ar fi pretins şi primit de la un cetăţean 2000 de lei pentru a-i elibera automobilul, reţinut de subalternii săi. Potrivit materialelor cauzei, în schimbul banilor, poliţistul urma să elibereze unitatea de transport care se afla la parcarea cu plată a inspectoratului.

Pe marginea acestui caz, CNA a pornit o urmărire penală în conformitate cu articolul 324 Cod penal – corupere pasivă. În după-amiaza zilei de ieri, ofiţerii CNA s-au deplasat la Inspectoratul de poliţie din Cahul pentru a efectua reţinerea. În urma percheziţiei în biroul şefului Serviciului de patrulare, au fost găsite bancnote din suma transmisă de denunţător.

În prezent, poliţistul se află în custodia CNA, fiind reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii.

Reamintim că de la începutul anului curent, acesta este deja al treilea polițist reținut de CNA pentru acțiuni de corupție.

În anul 2016, 49 de poliţişti, inclusiv 12 ofiţeri de urmărire penală, au ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor, fiind suspectaţi de comiterea actelor de corupţie.

Ultimele știri:
Articole Populare