0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

SONDAJ. Peste 70% dintre cetățeni cred că lucrurile în R. Moldova merg într-o direcție greșită

Peste 70% dintre cetățeni consideră că lucrurile în R. Moldova merg într-o direcţie greşită, iar 21% ar pleca pentru totdeauna din țară. Cel puţin aşa arată datele Barometrului Opinie Publice realizat de Institutul de Politici Publice.

Potrivit rezultatelor, 43 la sută dintre moldoveni spun că veniturile actuale le ajung doar pentru strictul necesar, iar 30 % au răspuns că nici pentru strictul necesar nu le ajung bani. Pe când, 21 la sută spun că veniturile pe care le au le ajung să ducă un trai decent, însă nu își permit că cumpere bunuri mai scumpe.

Aceleași rezultate arată că 41% dintre moldoveni apreciază situația politică din Republica Moldova ca puțin instabilă, 36 la sută cred că este deloc stabilă, 19% o apreciază ca stabilă și doar un procent ca foarte stabilă.

În același timp, 42 la sută dintre moldoveni spun că nu ar părăsi niciodată R. Moldova, pe când 35% ar pleca pentru o perioadă de timp.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1115 respondenți, în perioada 19 aprilie-9 mai, marja de eroare fiind de +/- 3%. Suplimentar, pentru alegerile din Chișinău au fost intervievați 409 respondenți, iar marja de eroare este +/- 4%.

Ultimele știri:
Articole Populare