0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Sute de cetățeni din r-nul Cahul s-au întrunit la audierile publice pentru a discuta despre bugetul și prioritățile școlii

În perioada octombrie-noiembrie în instituțiile: Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Gimnaziul „Al.I.Cuza” din s.Roșu, Gimnaziul „G.Coșbuc” din s.Andrușul de Jos și Gimnaziul „N.Botgros” din s.Badicul Moldovenesc, beneficiare ale proiectului „Școala Mea”, s-au desfășurat audierile publice ale bugetelor școlilor.

Audierile publice din cele 4 școli beneficiare s-au dovedit a fi foarte populare, atestându-se o participare activă a tuturor reprezentanților comunității, în total 365 persoane. Din procesele verbale întocmite la aceste evenimente, se desprind un șir de propuneri și acțiuni concrete de soluționare a celor mai arzătoare probleme de dotare și modernizare a bazei materiale și procesului educativ, care ar putea să contribuie la îmbunătățirea situației existente.

În procesul de pregătire, organizare și desfășurare a audierilor publice ale bugetelor, școlile beneficiare ale proiectului au fost ghidate de echipa Asociației pentru Cooperare și Comunicare Democratică ,,DIALOG,, și echipa Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”.

Audierile publice ale bugetelor școlilor organizate și desfășurate în premieră în cele patru școli beneficiare din orașul și raionul Cahul au permis reprezentanților comunităților să se informeze și să cunoască mai bine prioritățile de dezvoltare ale instituțiilor educaționale și resursele disponibile, să ia parte activă la dialogul privind executarea bugetelor și proiecția bugetelor pe anul 2017, să facă propuneri concrete și astfel să se simtă responsabili de dezvoltarea școlilor în care își fac studiile copiii lor.

Vrem să dezvoltăm o societate de oameni informați și implicați, capabili să-și schimbe soarta singuri, iar educarea unor astfel de cetățeni începe la școală. În aceste condiții, proiectul „Școala Mea” a venit să susțină această misiune nobilă, prin organizarea unor astfel de eveniment ca audierile publice.

Proiectul „Școala Mea” este implementat cu suportul financiar oferit de Parteneriatul Global pentru Responsabilizare Socială al Băncii Mondiale și suportul informațional al Ministerului Educației al Republicii Moldova.

Ultimele știri:
Articole Populare