4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Temelia gardului care va „ascunde” mașinile deputaților de ochii cetățenilor costă 393 de mii de lei

Parlamentul a cheltuit 393 de mii de lei pentru a construi fundamentul unui gard cu o înălțime de 2,5 metri care urmează să limiteze accesul la clădire din trei părți. În pofida investiției, recent, muncitorii au început să demoleze parțial fundamentul proaspăt ridicat. Motivul s-a dovedit a fi proiectarea defectuasă a spațiului de parcaree a automobilelor parlamentarilor. Respectiv, 25,2 metri de fundament a fost demontat pentru a asigura accesul în parcare, a instala poartă, gheretă pentru pază, sistem de acces-control și a camere de supraveghere video. În total, din 2016 până în prezent, statul a plătit cu peste 133 de milioane de lei compania Glorinal Imobil SRL pentru finalizarea lucrărilor de amenajare interioară a nivelelor S,1-3 și amenajarea teritoriului adiacent Parlamentului.

Construcția fundamentului pentru gardul care va avea 2,5 metri în înălțime a început în toamna anului trecut. Tot atunci, Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că îngrădirea Legislativului face parte din proiectul de reconstrucție a clădirii după evenimentele din aprilie 2009.

Parlamentul R. Moldova este, la propriu, cel mai „scump” edificiu al țării. Ceea ce deputații numesc condiții minime de activitate, de fapt, reprezintă un lux pe care guvernarea și-l permite, chiar dacă deficitul bugetar pentru anul curent, asemeni situației de anul trecut, este estimat la peste patru miliarde de lei, iar povara miliardului de dolari, furat din cele trei bănci, este pusă pe umerii cetățenilor. Repararea clădirii Legislativului, devastată în timpul acțiunilor de protest din 7 aprilie 2009, a costat bugetul public, potrivit cifrelor din Registrul de Stat al Achizițiilor Publice, circa 400 de milioane de lei.

sursa:zdg.md

Ultimele știri:
Articole Populare