0.6 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Tenisul pentru cahuleni, între posibilități și așteptări

În Republica Moldova tenisul a ajuns relativ târziu în comparație cu alte țări din vecinătate din cauza lipsei de amatori, corturi și susținere din partea statului, dar într-un final și această ramură a sportului a dat flori, iar la moment avem sportivi care sunt în TOP 100 cei mai buni tenismani din lume.

La momentul de față, în Cahul tenisul este impracticabil din aceleași motive bine cunoscute, însă acum este scrisă prima pagină din istoria acestui sport în comunitatea noastră. Autorii sunt Eugenia Botezat, o tânără de 24 de ani, originară din Cahul și prietenul ei Josef Dunne – arbitru calificat de tenis și antreprenor.

Acum un an, cei doi au început să practice tenisul în Londra, fiind fascinați de meciurile urmărite la Turneele de Mare Slem – Wimbledon. Ghidați de patriotismul Eugeniei și dorința de a promova acest sport, cei doi au hotărât să aducă tenisul în Cahul fondând grupul de inițiativă Tenis Cahul.

Sportivii au hotărât să înceapă realizarea obiectivelor prin crearea relațiilor de colaborare cu Federația Națională de Tenis din Moldova, cluburile sportive de tenis din Chișinău și cu autoritățile publice locale din Cahul. Toții cei vizați au manifestat o deosebită disponibilitate de a contribui la crearea condițiilor de practicare a tenisului în Cahul.

Astfel, FNTM a propus organizarea antrenamentelor cu dislocarea antrenorilor calificați din Chișinău, clubul sportiv de tenis din Chișinău „Acvila” a donat 1000 de mingi de tenis iar Primarul Orașului Cahul, Nicolae Dandiș a promis să identifice spațiile pentru construcția corturilor și susținere financiară pentru dezvoltarea sportului.

Eugenia și Josef nu s-au oprit la cele obținute și au organizat la 2 aprilie curent, o excursie în România, Galați, pentru doritorii de a face cunoștință cu tenisul. Acolo participanții au vizitat câteva corturi construite de întreprinderi pentru proprii angajați, au practicat tenisul la unul din cluburile locale și au beneficiat de un antrenament de instruire din partea unui antrenor calificat.

Unii dintre participanți au pus pentru prima oară mâna pe paletă, dar acest lucru nu i-a împiedicat să primească plăcere de la joc. Sportivii au învățat mișcările de bază, regulile de joc și au concurat între ei.

„Am hotărât să organizăm această excursie pentru ca participanții să poată descoperi acest sport la fel cum am facut-o și noi cu Josef, să petreacă timpul util, vesel și cel mai important sănătos. Ne propunem să implicăm cât mai mulți sportivi în evenimentele noastre ca aceștia la rândul lor să ne îmbrățișeze ideile și să promoveze împreună cu noi acest sport” ne-a spus Eugenia.

În continuare echipa Tenis Cahul intenționează să continue aceste practici și să organizeze evenimente pentru iubitorii de tenis.

Mai multe fotografii de la excursie puteți vizualiza aici: https://www.facebook.com/tenniscahul/?fref=ts

Ultimele știri:
Articole Populare