0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Tentativă de contrabandă cu produse anabolizante, anihilată de vameșii dinCahul – (FOTO)

Doi cetățeni moldoveni, în vârstă de 25 și respectiv 42 de ani, sunt cercetați penal după ce vameșii  de la Cahul au depistat în autoturismul, la bordul căruia se aflau, mai multe loturi de produse anabolizante, care fac parte din categoria bunurilor restricționate, precum și ambalaje pentru acestea.

Reținerea a avut loc azi-noapte, în jurul orei 01:45, în cadrul verificărilor dispuse în baza analizei de risc. Urmare a controlului fizic efectuat, vameșii au depistat 17 300 de comprimate și 1 848 de fiole cu substanță anabolizantă, de producție autohtonă, 13 500 de etichete autoadezive, 1 300 de cutii pentru ambalarea produselor farmaceutice, 2 200 de dopuri pentru recipiente și o trusă de laborator.

Suspecții au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, în privința acestora fiind inițiat un dosar penal, conform art. 248 alin. (5) lit. b,d) CP al RM, care prevede aplicarea unei pedepse sub formă de privațiune de libertate pe un termen de până la 10 ani. Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor figuranților implicați în schema de contrabandă documentată.

Ultimele știri:
Articole Populare